ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN

Lapin Pelastusliiton ansioristiä ja ansiomitalia koskee jatkuva haku. Ansiomerkkiesitykset tehdään ansiomerkkiesityslomakkeelle ja toimitetaan Lapin Pelastusliittoon. Ansiomerkkilomakeet ja ansiomerkkiesitykset lapinpelastusliitto@gmail.com.

Lapin Pelastusliiton kautta haetaan Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ansiomerkkejä joita ovat: 

Ensimmäisen luokan erityisansioristi, erityisansioristi, ensimmäisen luokan ansioristi, ansioristi, ensimmäisen luokan ansiomitali, ansiomitali.

SPEKin ansiomerkkihakemukset on toimitettava 15.3 ja 15.9 mennessä merkkien myöntäjälle. Lapin Pelastusliitto kokoaa alueensa ansiomerkkiesitykset ja toimittaa ne SPEKille omalla lausunnolla varustettuna. Ansiomerkkien hakulomakkeet ja hinnat löydät SPEKin sivuilta. 

 

LAPIN PELASTUSLIITON ANSIORISTI

Ansioristi myönnetään tunnustuksena vähintään 20 vuotta jatkuneesta ansiokkaasta ja nuhteettomasta toiminnasta palokuntatyön tai palo- ja pelastustoimen hyväksi Lapin alueella. Ansioristo voidaan myös antaa tunnustuksena esimerkillisestä kunnostautumisesta tai ansiokkaasta toiminnasta palo- ja pelastustoimen hyväksi riippumatta palokuntapalvelun pituudesta. Erikoistapauksissa voi hallitus harkinnan perusteella myöntää ansioristin palokuntaan tai liittoon kuulumattomalle.

 

Lapin Pelastusliiton ansioristi

Lapin Pelastusliiton ansioristi

LAPIN PELASTUSLIITON ANSIOMITALI

Ansiomitali myönnetään tunnustukseksi vähintään 10 vuotta jatkuneesta nuhteettomasta ja uutterasta palokuntatyöstä Lapin alueella. Ansiomitali voidaan myös antaa tunnustukseksi esimerkillisestä kunnostautumisesta tai ansiokkaasta toiminnasta palo- ja pelastustoimen hyväksi riippumatta palokuntapalvelun pituudesta.

 

Lapin Pelastusliiton ansiomitali

Lapin Pelastusliiton ansiomitali

Jaa tämä sivu